Over Little Leaf
Baby Julie

Baby Julie

Little Leaf begon met het maken van leren babyschoentjes.

Toen onze dochter Julie wat mobieler werd, zocht ik een goed schoentje wat ook buiten kon en niet zo snel sleet als stoffen schoentjes en slofjes. Moeilijker dan je zou denken! Ik vond de opties die er waren niet praktisch, of gewoon niet leuk. Ook ben ik ervan overtuigd dat kindjes het best blootsvoets, of op schoentjes met een zachte zool kunnen experimenteren met bewegen en leren lopen. Zo hebben ze het meeste contact met de ondergrond en kunnen ze beter anticiperen en corrigeren dan met hardgezoolde schoentjes.

Met die ervaringen in mijn achterhoofd, maakte ik op een dag een testpaar leren schoentjes van een oud en gescheurd leren jasje. Die schoentjes heeft Julie heel veel aangehad, want ze bleken super veelzijdig. Ik besloot het patroontje te verbeteren, merkte dat ik er erg graag mee bezig was. Ik maakte de patronen voor de schoentjes in meerdere maten, testte ze op meerdere babies en peuters, en besloot een poging te wagen ze te verkopen.

Thomas in zijn werkplaats

Thomas in zijn werkplaats

Ik maak meerdere modellen babyschoentjes. Elk paar komt van mijn eigen machine af, en ze worden gemaakt van prachtig runder-, schapen-, geiten-, en kameelleer,

of welk leer ik op dat moment op voorraad heb. Soepele schoentjes, met elastische hielbandjes waardoor ze zelfs aan de meest wilde voetjes blijven zitten, en zachte zolen – die door de natuurlijke wrijving die leer biedt, ook nog anti-slip zijn. Ik maak kleine oplagen, en koop mijn materialen kleinschalig in, dus wat je hier vandaag ziet, kan morgen weer weg zijn.

Omdat ik het zo leuk vind, maak ik ook andere accessoires, zoals zonnehoedjes, regenhoedjes, bijtringen, speenkoorden, en stoffen schommels. Thomas, meubelmaker van vak, maakt al het houten speelgoed en houten onderdelen, zoals de stokken van de schommels.

We zijn echt blij met elke bestelling, je steunt ons daar ontzettend mee, en door bij ons te kopen weet je waar je geld naartoe gaat. Ook besteden we niks uit naar sweatshops in lage-lonen landen. We willen iedereen ontzettend bedanken voor hun aankopen.

Veel plezier met winkelen! Ons assortiment wisselt enorm, dus kom vooral vaak terug om te kijken wat we op voorraad hebben.

Thomas, Denise, en Julie